Sterke Jan

Wie en hoe?

Wie zijn wij

Beste vrienden, kennissen en sympathisanten,

Sterke Jan is intussen een fenomeen binnen de 1000 km voor Kom op tegen Kanker. Waar we acht jaar geleden begonnen zijn met één ploegje, als ondersteuning voor onze vriend Jan die getroffen was door darmkanker, zijn we intussen uitgegroeid tot één van de grootste groepen in de pelotons van de 1000 km.

Onze groep bestaat uit veel meer dan onze fietsers. Er zijn onze sympathisanten die veelvuldig en opvallend aanwezig zijn in Mechelen, langs het parcours en in de middagsteden en die steeds voor ambiance zorgen. Onze rode T-shirts en dito petten zijn intussen alom gekend. We zijn intussen een grote vriendenkring, van verschillende generaties, die zich samen inspannen voor de strijd tegen kanker. Wij maken van de 1000 km een vierdaags feest, een feest van hoop en vriendschap, met steeds het doel van Kom op tegen Kanker, geld inzamelen voor de strijd tegen kanker, in het achterhoofd.

In de voorbije jaren zijn we gegroeid van één team, naar drie teams, vier teams (een eerste damesteam), tien teams (tien solorijders), tien teams (met 69 fietsers, tussen 18 en 74 jaar), tot elf teams in 2018 (waaronder drie solorijders en 60 andere fietsers) en in 2019 met maar liefst 80 unieke fietsers in 10 ploegen. Dat betekent dat we in zeven jaar deelname al € 245.000 bij elkaar gebracht hebben.

Gezien het inschrijvingsbedrag per ploeg is gestegen naar € 5.500 per ploeg en wij terug met 10 ploegen willen deelnemen, zoeken we dit jaar € 55.000 en hopen we in 2020 in totaal € 300.000 bij elkaar gebracht te hebben.
Om deze gigantische som bij elkaar te krijgen organiseren we een aantal acties:

  1. De Sterke Jan Classic, een fietstocht van 80 km of gezinsfietstocht van 30 km. Ook wandelingen van 7 en 14 km, gezellig openluchtcafé met drank, eten en animatie; in 2020 gaat de Classic door op 26 juli.
  2. Onze stand op de Ballonekesstoet in Duffel in september.
  3. Onze cava- en wijnverkoop in de wintermaanden.
  4. De Sterken Jay, een afterwork party op onze feestweide.
  5. Kerstmarkt Stationsstraat Duffel.
  6. Jays Zomerbar in mei te Waarloos.
  7. Driekoningen zingen met onze Sterke Jeannen in en om Duffel.
  8. … en wie weet, verzinnen we nog wel iets!


Kortom er is voor ieder wat wils! Jouw steun, op welke manier dan ook, klein of groot, is van harte welkom en wordt zeer gewaardeerd!

Vergeet niet: indien u ons steunt door een storting via de rekening van Kom op tegen Kanker, met vermelding van onze referte, wordt er vanaf een gift van 40 euro, door Kom op tegen Kanker een fiscaal attest afgeleverd.

Iedereen die ons steunt, zowel financieel als mentaal, willen wij al bij voorbaat van harte danken.

Alle sterke Jannen en Jeannen …Contact